Hoofdstraat 59
5461 JD Veghel
0413 363101
  • Carnaval

  • Oktoberfest

  • Foute Party

  • Halloween

  • Sinterklaas

  • Kerst en Oud & Nieuw

Thema's

Foute Party

Foute party kleding is kleding die opzettelijk grappig, kitscherig of overdreven is om de sfeer van een themafeest of foute party te creëren. Dit soort kleding is vaak geïnspireerd op mode uit de jaren '70, '80 en '90 en kan bestaan uit felle kleuren, overmatige patronen, schreeuwerige prints, glitters en ongewone accessoires.

Voorbeelden van foute party kleding zijn bijvoorbeeld een felgekleurd trainingspak met neonstrepen, een disco-outfit met wijde pijpen en glitters, een foute kersttrui met belletjes en rendieren, een hawaii-shirt met bloemenprint en een opblaasbare flamingo hoed.

Het doel van foute party kleding is om een komische en ontspannen sfeer te creëren op het feest, waarbij iedereen zich kan vermaken en zichzelf kan zijn. Foute party's zijn populair op vrijgezellenfeesten, verjaardagsfeestjes en andere informele bijeenkomsten.

Carnaval

Carnavalskleding is een belangrijk onderdeel van de carnavalstraditie. Het is een kans voor mensen om zich te verkleden en zich te uiten op een manier die ze normaal gesproken niet zouden kunnen. Het dragen van carnavalskleding is een manier om de zorgen van het dagelijks leven even achter te laten en jezelf onder te dompelen in de feestelijke sfeer van carnaval.

Er zijn veel verschillende soorten carnavalskleding beschikbaar, van traditionele kostuums tot moderne en eigenzinnige ontwerpen. Vaak worden er tijdens carnaval ook wedstrijden gehouden voor de beste en meest originele kostuums.

Traditionele carnavalskleding omvat vaak kostuums die verwijzen naar lokale legendes en folklore, zoals de Spaanse matador of de Duitse Narrenkappe. Deze kostuums zijn meestal gemaakt van kleurrijke stoffen en hebben vaak accessoires zoals hoeden, maskers en wapens.

Moderne carnavalskleding kan van alles zijn, van superhelden- en stripfigurenkostuums tot cosplay-kostuums en alles daartussenin. Het belangrijkste is dat de drager zich comfortabel voelt in zijn of haar kostuum en zich volledig kan onderdompelen in de festiviteiten

Oktoberfest

Oktoberfest kleding is een essentieel onderdeel van de jaarlijkse Duitse viering die bekend staat als Oktoberfest. Het is een kans voor mensen om zich te kleden in traditionele Duitse klederdracht en zich volledig onder te dompelen in de sfeer van het evenement.

Traditionele Oktoberfest kleding voor mannen bestaat uit een lederhosen, een soort korte broek gemaakt van leer, vaak gedragen met een wit overhemd en soms een vest of jasje. De lederhosen heeft vaak opvallende knopen en versieringen en wordt vaak gecombineerd met kniekousen en laarzen.

Vrouwen dragen traditionele dirndls, een jurk met een strak lijfje en een uitlopende rok, vaak gedragen met een witte blouse eronder. Net als de lederhosen, zijn dirndls vaak versierd met borduursels en andere decoraties, en worden ze vaak gedragen met witte kniekousen en schoenen met hoge hakken.

Hoewel traditionele kleding een belangrijk onderdeel is van Oktoberfest, zijn er ook veel moderne varianten beschikbaar. Zo zijn er bijvoorbeeld dirndls met moderne prints en stoffen, of lederhosen in felle kleuren in plaats van het traditionele bruin.

Oktoberfest kleding wordt vaak gedragen tijdens het drinken van bier en het dansen op traditionele Duitse muziek. Het is een manier om de Duitse cultuur te eren en deel uit te maken van het feest. Het dragen van traditionele kleding draagt bij aan de feestelijke sfeer en helpt om de viering van Oktoberfest nog specialer te maken.

Halloween

Halloween kleding is een belangrijk onderdeel van de jaarlijkse viering van Halloween. Tijdens deze vakantie, kleden mensen zich vaak in griezelige of fantasierijke kostuums om de geest van Halloween te vieren.

Veel mensen kiezen voor traditionele Halloween-kostuums, zoals heksen, vampiers, spoken en skeletten. Deze kostuums zijn vaak gemaakt van donkere kleuren en materialen zoals leer, fluweel en nepbont, en worden aangevuld met accessoires zoals hoeden, maskers en nepwapens.

Andere populaire Halloween-kostuums zijn geïnspireerd op popcultuurfiguren, zoals superhelden, filmkarakters en beroemdheden. Deze kostuums kunnen variëren van eenvoudige outfits tot complexe en gedetailleerde cosplay-kostuums.

Naast kostuums is Halloween-kleding ook vaak gericht op accessoires zoals nepbloed, griezelige maskers, pruiken en contactlenzen om de ogen een andere kleur te geven. Dit alles draagt bij aan de sfeer van Halloween en maakt de vakantie nog spannender en griezeliger.

Bij het kiezen van Halloween-kleding is het belangrijk om rekening te houden met de leeftijd en de persoonlijkheid van de drager. Kinderen kiezen vaak voor schattige en minder enge kostuums, terwijl volwassenen vaak op zoek zijn naar meer griezelige of uitdagende outfits.

Halloween-kleding is een leuke manier om deel te nemen aan de viering van deze populaire vakantie en om creatief te zijn met kostuums en accessoires. Of je nu kiest voor een traditioneel Halloween-kostuum of een meer unieke en fantasierijke outfit, het belangrijkste is dat je geniet van de feestelijke sfeer en jezelf helemaal onderdompelt in de geest van Halloween.

Sinterklaas

Sinterklaas en Piet kleding zijn twee iconische kostuums die traditioneel worden gedragen tijdens het Nederlandse feest van Sinterklaas. Het feest vindt plaats op 5 december en is een belangrijke gebeurtenis in de Nederlandse cultuur.

Het kostuum van Sinterklaas bestaat uit een rode mantel, een witte baard, een mijter en een staf. De mantel is vaak versierd met gouden randen en Sinterklaas draagt zwarte laarzen. Het kostuum van Sinterklaas is bedoeld om hem er majestueus en imposant uit te laten zien, als de bisschop die hij volgens de legende is.

Het kostuum van Piet is net zo belangrijk en herkenbaar als dat van Sinterklaas. Het bestaat uit een felgekleurd pak met pofbroek, een baret en een kraag met franjes. Piet draagt ook witte kousen en zwarte schoenen. Het gezicht van Piet is zwart of een andere kleur geschminkt en hij draagt rode lippenstift en een pruik met krullen.

De kleding van Sinterklaas en Piet speelt een belangrijke rol bij het creëren van de feestelijke sfeer van Sinterklaas. Veel kinderen zijn dol op de kostuums van Sinterklaas en Piet en genieten van het zien van deze iconische figuren tijdens de jaarlijkse optochten en vieringen. Het dragen van deze kostuums draagt bij aan het plezier van het feest en helpt om de traditie en het erfgoed van Sinterklaas te behouden.


Kerst en Oud&Nieuw

Kerstversieringen zijn een belangrijk onderdeel van de feestelijke sfeer tijdens de kerstperiode. Of het nu gaat om het versieren van een kerstboom, het ophangen van slingers en guirlandes of het creëren van een kerststal, kerstversieringen voegen een vleugje magie en vreugde toe aan de vakantieperiode.

Een van de meest populaire kerstversieringen is de kerstboom. Deze kan versierd worden met kerstballen, slingers, verlichting, engelen, sterren en andere decoraties. Traditionele kleuren voor kerstversieringen zijn rood, groen en goud, maar er zijn ook vele andere kleurcombinaties mogelijk.

Naast de kerstboom zijn er vele andere manieren om het huis te versieren tijdens Kerstmis. Kerstkransen aan de deur of ramen geven het huis een feestelijk tintje. Ook tafeldecoraties zoals kerststukjes met kaarsen, dennenappels en rode bessen zijn populair.

Kerstverlichting is een andere populaire kerstversiering. Dit kan variëren van eenvoudige verlichting aan de buitenkant van het huis tot complexe displays met kleurrijke lampjes die in verschillende patronen knipperen.

Naast het decoreren van het huis zijn er ook andere kerstversieringen die traditioneel zijn tijdens Kerstmis. Kerststallen met beeldjes van de Heilige Familie zijn populair in katholieke en christelijke gemeenschappen. Ook adventskransen met vier kaarsen worden vaak gebruikt om de dagen tot Kerstmis af te tellen.

Kerstversieringen variëren van eenvoudige en traditionele decoraties tot complexe en gedetailleerde displays. Wat de stijl van de kerstversieringen ook is, het doel is altijd om de feestelijke sfeer van Kerstmis te creëren en de vakantieperiode zo speciaal mogelijk te maken voor iedereen die het viert.

 
© Copyright 2023 - Oxygen - All Rights Reserved
envelopephone-handsetphonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram